10 september 2011

Kycklingcannelloni med champinjoner och bacon

Ja, jag vet att det har varit mycket kyckling här ett tag. Det blir så ibland, man tager vad man haver i frysen liksom :) Men jag måste bara berätta om vår fredagsmiddag. Vi åt kycklingcannelloni med champinjoner, bacon och spenat. Åh, så gott det blev!!!

Till 4 portioner:
1 förpackning bacon
ca 400 g kycklingfilé
1 gul lök
1-2 vitlöksklyfta
ca 300 g fäska champinjoner
salt, peppar
70 g babyspenat
2 dl crème fraîche
0,5 dl riven lagrad ost
8 färska lasagneplattor

Béchamelsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
en pytteliten skvätt vitt vin

Till gratinering:
1 dl riven lagrad ost

Skär bacon i små bitar och stek det. Ta upp ur stekpannan och låt rinna av på papper. Skär champinjonerna i skivor och stek lök, vitlök och svamp i lite smör. Lägg över på en tallrik. Skär kycklingen i små bitar och stek den tills den är genomstekt och har fått fin färg. Tillsätt champinjonfräs, bacon och spenat till kycklingen. Salta och peppra och häll på crème fraîche. Rör till sist ner den rivna osten i kycklingröran.

Smält smör i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Häll i mjölken och koka upp under vispning. Jag hade även en pytteskvätt vitt vin i såsen, bara för att få lite syra, men det var ju också för att vi skulle dricka vinet till maten. Det är absolut inget måste. Låt koka i några minuter tills såsen har tjocknat något.

Sätt ugnen på 200 grader. Fördela kycklingröran på lasagneplattorna och rulla ihop dem till rullar. Placera dem i en ugnsform och häll över såsen. Strö över den rivna osten och gratinera i 25-30 minuter. Servera med en stor härlig sallad och eventuellt lite bröd.

2 kommentarer:

Skriv ut